معرفی ابزار های مخصوص انیمیشن سازی در تری دی مکس (قسمت اول )
تری دی مکس یکی از نرم افزار های پر قدرت و کاربردی در دنیای طراحی میباشد که علاقه مندان بسیار زیادی در سرتاسر دنیا را به خود جذب کرده و کاربران زیادی برای انجم پروژه های طراحی خود از آن استفاده میکنند. بسیاری از افراد دلیل گرایش خود به سمت این نرم افزار را توانایی تری دی مکس در زمینه ساخت انیمیشن میدانند و به سمت این نرم افزار گرایش پیدا کرده اند. این علاقه و گرایش باعث شده است تا بسیاری از انیمشن هایی که امروزه میبینیم توسط این نرم افزار ساخته شده اند. در ادامه با برخی ابزار های مهم انیمیشن در تری دی مکس آشنا خواهیم شد.
ابزارهای کاربردی انیمیشن در تری دی مکس
نرم افزار 3d max دارای تعداد زیادی ابزار است که میتواند از آنها در ساخت انمیشن هایی با گیرایی زیاد استفاده نمود. از آنجایی که امروزه پروژه های معماری با توجه به رشد تکنولوژی نیازمند این قضیه هستند تا پروژه های خود را بصورت انیمیشن تبدیل کنند و در اختیار کارفرمایان قرار دهند. از این رو بیشتر با پروژه های معماری کار خواهیم کرد و روی ابزار هایی مرتبط با معماری متمرکز خواهیم شد.
Timeline انیمیشن تری دی مکس
در قسمت پایی رابط در نرم افزار تری دی مکس انیمیشن های key frame خود را در آن ایجاد خواهید کرد. یکی از ابزارهایی که میتواند بخش فعال زمان را در نرم افزار به کاربر خود نشان داده و این کار باعث خواهد تا keyframe انتخابی برای اشیا به کاربر نمایش داده شود. در گوشه پایین و راست نرم افزار میتوان کنترلهای بازپخش را مشاهده نمود که کار آن تکرار یا عقب و جلو بردن خط زمانی است.
میانبر های جهت یابی Timeline
میانبرهایی وجود دارند که باعث میشوند تا در Timeline با سرعت زیادی عقب یا جلو بروید. اگر میخواهید فریم پایانی خود را گسترش دهید میتوان از میانبر Ctrl+Alt+right-mouse-button استفاده نمود. با استفاده از این میانبر و کلیک چپ روی آن فریم های شروع شما از صفر گسترش پیدا خواهد کرد. اگر خواستار حرکت تایملاین به هر دو طرف هستید میتوانید از میانبر Ctrl+Alt+middle-mouse-button استفاده نمایید. همچنین از دکمه های Home و End میتوان استفاده نمود . این دکمه ها باعث خواهند شد موس را به فریم های شروع و پایان زمان خود حرکت دهید. این میانبر باعث سرعت کار شما در انیمیشن سازی خواهد شد.
Time configuration
یکی از نکات مهمی که در هنگام ایجاد ویدیو باید به آن دقت کرد خروجی گرفتن از آن است. این کار با استفاده از ابزار Time configuration قابل انجام خواهد بود. این ابزار در پایین نرم افزار و در گوشه سمت راست باز خواهد شد. این کار به شما اجازه خواهد داد تا سرعت فریم ، شروه ، پایان و مدت زمان انیمیشن انتخاب شود. در این قسمت برای انکه سریعتر یا کند تر کنید بهترین ابزار استفاده از Re-scale Time میباشد.
Auto Key
هر فریم در اشای یک جایگاه و چرخش خاصی برای خود دارد. اگر شما ey frame را هنوز ایجاد نکرده اید بنابراین برای همه فریم ها یکسان خواهد بود. کاری که باید انجام گیرد این است که جایگاه و چرخش شی در نقاط مختلف زمان دارای تفاوت باشد. اول از همه باید شی انخاب شود. سپس Auto Key انتخاب شود در نهایت باید در frame شی خود را به جایگاه جدیدی برد.
Set Key
یکی دیگر از راه های مهم وارد کردن key frame استفاده کردن از دکمه key frame است. این دکمه در زیر timeline واقع شده است. این روش باعث میشود تا شما کنترل بیشتری داشته باشید و همچنین باعث خواهد شد تا ایده های خود را امتحان کرده تا به آسانی از شر آنها خلاص شوید. اگر میخواهید شی در نقطه دلخواه شما قرار گیرد و روی key frame دلخواه خودتان هستید ابتدا Set Key را فشرده و سپس key frame در سمت راست فریم انتخابی شما قرار خواهد گرفت.