آشنایی با دستور و فرمان های اصلی و پر کاربرد اتوکد ( قسمت اول )

اتوکد یا ( AUTOCAD ) به معنی نقشه کشی به کمک کامپیوتر است. این نزم افزار بوسیله امکانات و ابزارهای قدرتمندی که دارا میباشد قابلیت رسم هر نقشه ساده ای را توسط رایانه برای شما فراهم خواهد کرد. این امکانات باعث شده است تا اتوکد از محبوبیت بالایی در بین طراحان صنعتی برخوردار باشد. نرم افزار اتوکد لازمه کار تمامی مهندسی در بخش های مختلف صنعت میباشد. معماری ، برق ،‌مکانیک ، پزشکی و … از جمله صنایعی هستند که این نرم افزار کاربرد گسترده ای در آن دارا میباشد. بنابراین با توجه به کاربرد گسترده نرم افزار برای تمامی مهندسین و طراحان لازم میباشد که کار با نرم افزار اتوکد را یاد گرفته و از آن در پیشبرد کارها در رشته های مخصوص خود استفاده نمایند.

AutoCAD command 1

دستورات و فرمان های اصلی و پر کاربرد اتوکد

پس تا اینجا متوجه شدیم که شناخت و یادگیری اتوکد چه اهمیتی برای تمامی مهندسین در صنایع مختلف دارد. اما لازمه این امر یادگیری خوب و پیشرفت سریع و کامل در این نرم افزار است. هر نرم افزاری دارای دستورات و فرمان هایی است که نسبت به سایر دستورات مهم تر و یادگیری آن در الویت میباشد. در صورت یادگیری کامل این دستورات امکان پیشرفت سریع و آموزش کامل نرم افزار را خواهید داشت. در ادامه با بعضی از این دستورات و فرمان های اصلی آشنا خواهیم شد.

دکمه shift در اتوکد

AutoCAD command 1

اگر تعداد زیادی موضوع را بصورت یکجا انتخاب کردیم یا تعداد زیادی موضوع در اختیار داریم که تعدادی از آنها زیادی هست و دیگر نیازی به آن نداشته باشیم میتوانیم با نگه داشتن دکمه SHIFT موضوع مد نظر را از حالت فعال خارج کنیم. اگر به دنبال کپی موضوعی با استفاده از نقطه مبنا میباشید میتوان از ctrol+shift+c استفاده نمود. برای ایجاد بلوک سریع میتوان از trl+shift+v استفاده نمود. همچنین از دکمه شیفت در حالت های مختلف اتفاقات متفاوتی رخ خواهد دارد همانند :

در هنگام ترسیم موضوع با نگه داشتن دکمه شیفت فعال شدن حالت ORTHO رخ میدهد. اگ در این حین که دکمه شیفت را نگه داشتید کلیک راست هم کنید منوی OSNAP فعال خواهد شد. همچنین اگر در حال کار با Extend هستید دکمه شیفت را نگه دارید این فرمان با فرمان  rim جابجا خواهد شد. حالت بر عکس این موضوع هم امکان میفتد.

استفاده از دستور ETRANSMIT در نرم افزار اتوکد

اگر یک یا چندین فایل را بصورت ایمیل یا الکترونیکی بخواهید ارسال کنید میتوانید از این دستور در نرم افزار اتوکد استفاده نمایید. نحوه کار بدین صورت است که یک پکیج از فایل های مورد نظر با هر فرمتی را به حالت فشرده ( ZIP ) کرده و آنرا ارسال میکند و همراه با آن در پیوست تنظیمات خاص فایل را هم ارسال میکند. همچنین گزینه ای به نام PURG وجود دارد که با استفاده از آن بتوانید در دستور ETRANSMIT محتویات اضافی فایل که حجم را پر کرده اند پاک کنید.

AutoCAD command 1

استفاده از دستور MAKE SLIDE در نرم افزار اتوکد

گاهی نیاز است که پروژه خود را به مهندسین و طراحان دیگر نشان دهید یا پیشرفت کار خود را به کارفرمایان نشان دهید اما از این میترسید که با فرستادن فایل خود برای آنها تغییراتی در پروژه و فایل شما بوجود آید. برای حل این مشکل میتوانید از دستور MAKE SLIDE استفاده نمایید.با استفاده از این دستور فایلی که برای شخص دیگری ارسال میکنید فقط قابلیت مشاهده آن فایل را دارد و قابل تغییر و ویرایش نخواهد بود.برای اسجاد این اسلاید ابتدا از دستور MSLIDE استفاده نموده و یک فایل با پسوند SLD ذخیره نمایید . بریا باز کردون و مشاهده اسلاید دستور VSLIDE را در خط فرمان تایپ نمایید.

کاربردهای کلید های تابع

هر کدام از کلیدهای تابع در نرم افزار اتوکد کاربرد متفاوتی دارد که آشنایی ا ان برای سرعت عمل بیشتر در نرم افزار لازم میباشد.

F1 : با استفاده از این کلید تابع میتوان به منوی HELP برنامه دسترسی پیدا کرد.
F2 : این کلید تابع به اسم خط فرمان معروف است و دارای یک پنجره برای وارد کردن دستورات میباشد.
F3  : برای خاموش کردن و روشن کردن فرمان OSNAP استفاده میشود.
F7  : نقاط شبکه طرح را با استفاده از این کلید تابع میتوان روشن یا خاموش نمود.
F8  : برای روشن و خاموش کردن ORTHO استفاده میشود. فرمان ORTHO برای رسم خطوط افقی و عمودی بکار میرود.
F9  : برای روشن یا خاموش کردن فرمان SNAP  استفاده میشود که قابلیت محدود کردن حرکت موس روی خطوط شبکه و رسم دقیقتر آنرا دارد.

استفاده از دستور MULTIPLE در نرم افزار اتوکد

گاهی لازم است از یک دستور برای چندین مرتبه استفاده نمایید.  استفاده از این دستور به شما برای تکرار خودکار فرمان کمک خواهد کرد و همچنین این کار شما را از فشردن چندین مرتبه ENTER  و SPACE رها میکند.

دستور OVER KILL در نرم افزار اتوکد

این دستور به شما کمک خواهد کرد تا خطوط و اشکالی که در هنگام ترسیم روی هم می افتد را پاک نمایید. این دستور یکی از امکاناتی است که میتوان آن را در منوی EXPRESS مشاهده کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا