تفاوت HTML ( اچ تی ام ال ) و CSS ( سی اس اس ) در چیست ؟
زبان برنامه نویسی همان زبان مصنوعی انگلیسی میباشد که هدف از طراحی آن بیان محاسباتی است که توسط رایانه انجام میپذیرد. این زبان برای برنامه هایی ایجاد میشود که هدف آن مشخص کردن رفتار یک ماشین ، بیان الگوریتم دقیق یا روشهایی که برای ارتباط انسان انجام میشود. به دلیل آنکه رایانه ها دستورهای دقیقا مشخصی دارند تقریبا تمامی زبان های برنامه نویسی دارای ویژگی های نوشته شده دستوری و معنا شناسی هستند. در این مطلب قصد داریم تفاوتهای مهم دو زبان برنامه نویسی HTML و CSS را بیان کنیم.
HTML
Hyper Text Markup Language یا مخفف شده آن ( HTML ) یک زبان نشانه گذاری به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. این زبان برنامه نویسی زبان استاندارد طراحی صفحات وب میباشد که تمامی کد های صفحه را که شامل کدهای مشتری و سرور است را بوسله کدهای اچ تی ام ال در مرورگر نمایش میدهد. اگر بخواهیم تعریف دقیق از HTML داشته باشیم میتوان به این صورت بیان کرد که تگ ها بخش های مختلف که هر کدام دارای کاربرد و خواص خاص خود هستند را از هم جدا میکند. حال هر یک از تگ ها به مرورگر اعلام میکند هر بخشی از صفحه دارای چه عنصری است و نمایش آن به چه صورتی خواهد بود.
CSS
Cascading Style Sheets یا مخفف آن ( CSS ) یکی دیگر از ابزارهای مهم طراحی سایت که وظیفه آن تعیین شکل ظاهری صفحات ساخته شده توسط HTML است. یکی از مشکلاتی که CSS از زمان های قدیم تا به امروز با آن دست به گریبان بود پشتیبانی نکردن مرورگرها از دستورات CSS است. برای آنکه اصول سئو سایت رعایت شود یک صفحه وب سایت باید قابلیت اجرا و نمایش را در همه مرورگرها بخوبی داشته باشد. CSS دارای کاربردهای زیادی است که از جمله آنها میتوان به مشخص کردن فونت ، رنگ پیش زمینه و پس زمینه ، فاصله ها تا حاشیه و اجزای صفحه ، عکس موجود در پس زمینه ، طول و عرض و … است.
تفاوتهای HTML ( اچ تی ام ال ) و CSS ( سی اس اس )
با HTML و CSS بطور مختصر آشنا شدیم و متوجه شدیم که هر کسی که به فکر ساخت وبلاگ است باید این دو موضوع را بشناسد. اما این دو زبان برنامه نویسی با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در ادامه قصد داریم با آنها بیشتر آشنا شویم.
سرویسهای منحصر به فرد
با هر کدام از این دو میتوان صفحه وب ایجاد کرد اما باید دانست که هر کدام از اینها سرویسهای خاص خود را ارائه میدهند. اچ تی ام ال متن نوشته شده یا همان تولید محتوای واقعی صفحه را ارائه میدهد و CSS طرح ظاهری یا همان استایل سایت را ارائه میدهد. پس همانطور که گفته شد مبنای هر کدام با یکدیگر تفاوت دارد. HTML وظیفه نوشتن محتوا و ساختار صفحات وب را برعهده دارد و CSS وظیفه طراحی و ظاهر عناصر HTML را برعهده میگیرد.
فایل
یکی از تفاوتهای مهم این دو استفاده کردن از CSS در یک فایل HTML است در حالیکه برعکس این موضوع یعنی استفاده کردن HTML در یک فایل CSS غیر ممکن است.
فرمت و قالب
صفحاتی که بوسیله HTML ساخته میشوند دارای قالب و فرمت مشخصی نیستند. همچنین صفحات اچ تی ام ال بصورت عناصر نامرتب به نمایش در می آید. به همین سبب CSS صفحاتی که بوسیله اچ تی ام ال ایجاد میشود را فرم و قالب زیبا و کاربر پسند میدهد. گا بخواهیم بطور خلاصه بیان کنیم اچ تی ام ال یک موجودیتی است که توسط CSS به آن خصوصیت داده میشود. بطور مثال شما در HTML یک کادر ایجاد میکنید که خالی است و هیچ خصوصیتی ندارد حالا بوسیله CSS میتوانید به آن خاصیت هایی چون طول ، عرض ، رنگ و … اضافه نمایید.
با توجه به مطالبی که گفته شد میتوان نتیجه گرفت در کنار تفاوتهایی که با یکدیگر دارند اما هرو در کنار هم و مکمل هم باید استفاده شوند تا طراح سایت بتواند یک صفحه وب خوی و مناسب را طراحی نماید.